ΕΛΟΤ 1429 : 2008

ΕΛΟΤ 1429:2008 Σύστημα Διαχειριστικής Επάρκειας

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ

Το πρότυπο ΕΛΟΤ 1429:2008 έχει καταρτιστεί από τον Ελληνικό Οργανισμό Τυποποίησης (ΕΛΟΤ) και αποτελεί το εθνικό πρότυπο στο οποίο καθορίζονται οι γενικές απαιτήσεις του συστήματος διαχειριστικής επάρκειας που πρέπει να ικανοποιούν όσοι οργανισμοί επιθυμούν να αποδεικνύουν την ικανότητα τους για την υλοποίηση έργων δημοσίου χαρακτήρα με τρόπο αποτελεσματικό και σύμφωνα με την αρχή της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης αλλά και τις απαιτήσεις της νομοθεσίας.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το ελληνικό πρότυπο ΕΛΟΤ 1429, πιστοποίησης της διαχειριστικής επάρκειας, απευθύνεται σε όλους τους οργανισμούς του δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα, καθώς και σε φορείς οι οποίοι υλοποιούν έργα δημοσίου χαρακτήρα, είτε από κοινοτικούς πόρους (ΕΣΠΑ 2014-2020), είτε από εθνικούς πόρους.

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Το πρότυπο ΕΛΟΤ 1429 καλύπτει την ανάγκη αποδοτικότερης αξιοποίησης των πόρων του ΕΣΠΑ 2014-2020, από τους φορείς οι οποίοι υλοποιούν έργα δημοσίου χαρακτήρα, καθώς καλούνται να επιβεβαιώσουν την διαχειριστική τους επάρκεια μέσω της ανάπτυξης και εφαρμογής ενός συστήματος Διαχειριστικής Επάρκειας το οποίο οδηγεί σε αποτελεσματικότερο και αποδοτικότερο τρόπο εκτέλεσης των έργων. Η επιβεβαίωση αυτή είναι αναγκαία για την κάλυψη της απαραίτητης σχετικής προϋπόθεσης για την αξιολόγηση προτάσεων ανάληψης πράξεων στο πλαίσιο των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων που βρίσκονται εν ισχύ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ

Οι τύποι επάρκειας σύμφωνα με τους οποίους μπορεί να πιστοποιηθεί κάποιος οργανισμός είναι:

  • Δημόσια τεχνικά έργα υποδομής (τεχνικό αντικείμενο), όπου περιλαμβάνονται: Οικοδομικά, συγκοινωνιακά, δίκτυα κοινής ωφελείας, υδραυλικά, περιβάλλοντος, λιμενικά / αλιευτικά, βιομηχανικής ανάπτυξης, ενέργειας, τηλεπικοινωνιών και δικτύων, τεχνικές μελέτες, κλπ.
  • Δημόσιες συμβάσεις προμηθειών και υπηρεσιών, όπου περιλαμβάνονται: Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού, προμήθεια, δημιουργία και εγκατάσταση συστημάτων πληροφορικής, υπηρεσίες συμβούλων, κατάρτιση και συμβουλευτική κλπ.
  • Συγκεκριμένες δράσεις (ειδικές), όπου περιλαμβάνονται: Εκπαίδευση, βοήθεια στο σπίτι, δράσεις που υλοποιούνται με ίδια μέσα, κλπ.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και περαιτέρω διευκρινήσεις σχετικά με την διαδικασία πιστοποίησης, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας 210-5068689 , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πιστοποιηθείτε Γρήγορα και Οικονομικά. Δώστε την απαραίτητη ώθηση στην επιχείρηση σας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ISO 41001 : 2018 ISO 22000 : 2018 (HACCP) »
Email to kxengineers.gr
Phone to kxengineers.gr
Back to top